5 yıl öncesine kadar Sevgililer Günü’nü sadece yapay ve tüketimi sağlamak için üretilmiş bir gün olarak görüyordum. Fakat son 5 sene içerisinde dünyanın dört bir tarafında yaşanan afetler, soykırımlar, açlıklar, hastalıklar ve kavgalar bana içinde MUTLULUK geçen mevzuların önemini ispat etti.

Haydi şimdi hepimiz hiç vakit kaybetmeden bu “şakacı” “kırmızı renkli” “tatlı sözcüklü” günün keyfini çıkartalım. Aslında zaten sınırları belirlenmiş yaşamımızın içindeki tatlı renkli baloncuklara kapılalım bir günlüğüne bile olsa.

5 adet çikolata, 2 çiçek dalı, bir hediye paketi ve bir keyif kadehi kimi ne kadar üzebilir ki? Hepimiz, hayalini kurduğumuz bir sevgililik hali içindeysek, bunun her anının keyfini çıkartalım, OLSUN BİTSİN! Sevgililerine, eşlerine evde bir sürpriz hazırlamak isteyenlere benim tavsiye ettiğim menüyü de sizlerle paylaşmak isterim.

Hem hafif, hem aşkla yiyebilirsiniz!

Sevdiklerinizden uzakta kalmadığınız günler diliyorum…

Antre: Kırmızı Pancarlı Roka Salatası

antre-kirmizi-pancarli-roka-salatasi
  • 1 adet haşlanmış kırmızı pancar
  • 1 bağ roka
  • 2 adet salatalık
  • 1’er çay kaşığı çörekotu, keten tohumu, karabiber karışımı (dövülmüş)
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Yarım limon suyu
  • Tuz

Rokaları doğrayın ve salata kasesine alın. Küp doğranmış pancarları ve soyacak yardımıyla ince ve uzun şekilde kestiğiniz salatalıkları ekleyin. Ayrı bir kap alın, zeytinyağı, limon, tuz, çörekotu, keten tohumu, karabiber karışımını iyice karıştırın. Rokaların üzerine ekleyerek servis edin.

Ana Yemek: Kağıtta Pazılı Çipura

ana-yemek-kagitta-pazili-cipura
  • 4 dilim çipura
  • 1 adet kırmızı soğan
  • 1 demet pazı
  • 100 gram zeytinyağı
  • 1 avuç ayıklanmış siyah zeytin
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yağlı kağıt

Soğanları ve pazıları zeytinyağı ve tuz ile hafifçe kavurun. Derin bir fırın kabı alın ve içine yağlı kağı yerleştirin. Kabın tabanına çipuraları yerleştirip, hazırladığınız harcı ve zeytinleri koyun. Son olarak üzerine kalan balık dilimlerini yerleştirin ve kağıdı sıkıca paket yapın. 200 derece fırında 20 dakika pişirin. Sıcak olarak servis edin.

Tatlı: Karabuğdaylı Kek

tatli-karabugdayli-kek
  • 200 gram bitter çikolata
  • 1 çay bardağı karabuğday
  • 1 çay bardağı sıcak su
  • 1 çay bardağı süt
  • 3 yumurta
  • 1 çay bardağı fındık
  • 1 çorba kaşığı pekmez
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı

Karabuğdayları 1 çay bardağı su ile birlikte bir kapta 15 dakika bekletin. Bu arada 1 çay bardağı süt ile çikolata ve tereyağını kısık ateşte eritin. Blender’ın içine karabuğday, çikolatalı karışım, fındık ve yumurtaları koyup iyice karıştırın. Karışımı tart kalıbına dökün ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişirin. Sıcak olarak servis edin.