Efsanevi Daum Kristalleri!

Efsanevi cam ustası Daum, bir asırdan fazla bir süredir zamanının en büyük sanatçılarıyla büyük bir tutku ile tasarım aşkını canlı tuttu, sanat eserlerine kristal ve renklerden ikinci bir hayat verdi. Ecole de Nancy'den Art Nouveau'dan Art Decoratif'e, Majorelle'den Dali'ye, Arman ve Hilton McConnico'ya, Daum, her tasarımında sanatsal tutkunun ve modern bilginin sihirli buluşmasını hayata geçirdi.

Çok az marka bu kadar çok sanatçıyla çalıştı: Yaklaşık 140 yıldır kristal ile 350'den fazla benzersiz sanat eserlerine imza attı, eşi benzeri olmayan bir miras, benzersiz bir modern sanat koleksiyonu oluşturdu.

Bu eserler kristal heykellere nasıl aktarılır? Daum’un sırrı burada yatıyor, kristali eşi benzeri olmayan bir tutku ile şekillendiriyor, son derece donanımlı atölyelerine, harikalar laboratuvarı desek yeridir. Daum, eşsiz nesnelerin tasarımcısı efsanevi cam ustası olarak harikalar yaratıyor.

Daum, son senelerde duvar lambaları, tavan lambaları, avizeler, masalar, fauna ve bitki örtüsünden ilham alan dekoratif objelerden oluşan koleksiyonlar geliştirerek iç tasarım dünyasına giderek daha fazla odaklanıyor. Bitkilerden esinlenen veya bitkisel sanattan aldığı ilham, hiç şüphesiz Daum’un taklit edilemez koleksiyonları arasında çağlar boyunca sabit bir bağlantı olmuştur. Pâte de cristal, benzersiz ve sofistike iç mekanlar için gerçek sanat eserleri olan şaşırtıcı renkli kreasyonlar sayesinde tasarımlarını eşssiz sanat eseri haline getirildi.

Pâte de cristal tekniği en eski tekniklerden biridir. Bu teknik, M.Ö. 5000 yılına kadar uzanmaktadır. (Firavunların mezarlarında parçalar bulundu). Unutulmuş bu tekniği, Daum 1900'de yeniden keşfetti, sonra 1968'de daha da geliştirdi. Bu süreçte ustalaşmak her Daum tasarıının eşsiz olmasında son derece hassas bir noktadır. Kristal parçalarının bir kalıp içinde eritilmesi ile üretilen parçalar, üfleme cam ile elde edilemeyecek bir dokuya, maddeye ve bir yumuşaklığa sahiptir.

Pâte de cristal bir Daum uzmanlığıdır, bazen kopyalanır ama asla eşitlenmez; parçalara heykelsi bir boyut kazandıran ve durmaksızın rafine edilen değerli bir malzemedir. Pâte de cristal, ürettiği formlara yarı saydamlık kazandıracak niteliktedir. Bu malzemenin parlaklığı, renklerin yoğunluğu ve sayısız incelikli gölgelerin hepsi Daum’un eşssiz tekniğine katkıda bulunuyor.

Pâte de cristal aslında% 30 kurşun içerikli kristalden yapılmış bir macundur. Pâte de cristal, potalarda eritilmiş özel olarak üretilmiş kristal yığınlarından kaynaklanmaktadır. Son renk üzerinde çeşitli faktörlerin etkisi vardır: kristal parçalarının granül boyutu, partideki oranlar, bazı malzemeler ve metaller arasındaki kimyasal reaksiyon, fırınlarda sıcaklık artış ve düşüş hızı.

Daum'un geliştirdiği balmumu tekniğiyle birleştirilen camı eritme süreci, orijinal parçanın tıpkı sanatçının hayal ettiği gibi mükemmel bir şekilde yeniden üretilmesini sağlar. Bugün Daum, bu olağanüstü malzemeyi mükemmel bir şekilde üretebilen dünyadaki tek kristal üreticisidir. Pâte de cristal, yüzyılı aşkın süredir cam üreticilerinin hayal gücünün her hevesini tercüme eden değişebilir bir maddedir. Ustalık ve sürekli araştırma sayesinde, dünyaca ünlü şaheserler doğar.

Daum Pate-De-Kristal
Sizlere daha iyi hizmet sunabilmek için web sitemizde çerezler kullanılmaktadır. Detaylı bilgi için tıklayınız.
Onayla