Porselen ürünlerin bakımı nasıl yapılır?

Öncelikle her malzemeden üretilen ürünlerin bakımı özenle yapılmalıdır. Bazılarının yüzeyi kolaylıkla aşınabiliyorken, bazılarının parlak yapısı nedeniyle parlamasını artıracak; parlaklığını yitirmeyecek şekilde temizlenmesi gerekiyor.

Genel olarak uyulması gereken temizlik talimatları:

  1. Ürünlere uygun temizlik maddesi seçilmelidir.
  2. Toz veya kalıntıları temizlemek için öncesinde su ile durulama yapılmalıdır.
  3. Temizlik maddesi kir üzerine temas etmesi ve yok etmesi için yeterli süre üzerinde bekletilmelidir.
  4. Temizleme işlemi bittiğinde su ile durulanmalıdır.
  5. Durulama suyu ıslak bir bez ile alınmalıdır.

Porselen bakımında en önemli şey elbette porselenin beyaz kalması ve eski beyazlığına geri dönmesi noktasında oluyor. Bunun önüne geçmek için porselen temizleme yöntemlerini uygulamak gerekiyor. İlk önce porselen kararmasının nasıl önlenebileceğine bir bakalım;

Limoges Porselen Yemek Takımı

Porselen kararması ya da porselende oluşan yeşil lekeler en sık görülen sorunlar arasında yer alıyor.

Bazı durumlarda bulaşık deterjanı ve benzeri temizlik malzemeleri ile temizlenebilen porselenler, kararması durumunda özel bir karışım ile temizlenmesi gerekebilir. Biraz daha detaylı bir temizlik için ihtiyacınız olan malzemeler ise: Bulaşık Temizleyicisi, Hidrojen Peroksidi ve Tartar Kremi oluyor. Böylelikle porselen ürünleriniz eski beyazlığına kavuşacaktır.

Bu karışımın hazırlanışı, bulaşık temizleyici malzemenize karıştıracağınız az miktar hidrojen peroksidi ekleyin. Daha sonra bir kabın içinde bu ikiliyi bir müddet karıştırın. Bu karışımın da içine 1 çay kaşığı kadar tartar kremi ekleyin. Bu eklemeyi yaptıktan sonra karışımın kıvamı koyulaşacağı için hızlı davranmanız gerekiyor. Karışım iyice karıştıktan sonra porselen ürününüze sürmeniz gerekiyor. Bu temizlik karışımının yarım saat kadar porselen üzerinde kalmasının yeterli olacağını belirtelim.

Hidrojen peroksidi etkisini gösterdikten sonra evde kullanılan bulaşık deterjanıyla porselen ürünü temizleyip bol su altında durulamak öneriliyor. Eğer porselen ürününüzde kararma değil de yeşil bazı lekeler bulunuyorsa doğal sabun, karbonat, boraks ve su kullanmanız gerekiyor.

Sizlere daha iyi hizmet sunabilmek için web sitemizde çerezler kullanılmaktadır. Detaylı bilgi için tıklayınız.
Onayla