Akdeniz stili ev dekorasyonu!

Günümüzün Akdeniz villalarının estetiğini andıran Akdeniz tarzı evler 1920'lerde ortaya çıktı. Zamansız stile sahip bir ev istiyorsanız sıcak ahşaplar, parlak duvarlar ve hem iç hem dış mekanda yaşam alanı olan bir ev tasarımı tam size göre! Çünkü Akdeniz stili evlerin asla modası geçmeyecek. Akdeniz evlerinin dış cephelerinde tipik olarak kırmızı kiremitli bir çatı ve genellikle beyaza boyanmış tuğla veya sıva bulunur. Taş detaylar, oymalı kapılar ve pencerelerde, balkonlarda ve ön kapılarda ham demir ve metal işçiliği diğer ortak özelliklerdir.

Üç çeşit ana Akdeniz evi stili vardır: Bunlardan ilki İtalyan Rönesansı sırasında binalardan ilham alan İtalyan tarzı Akdeniz stili evlerdir. İtalyan tarzı Akdeniz evleri sütunlar ve yuvarlak kemerlerle işaretlenmiştir. İspanyol sömürge mimarisinden etkilenen Akdeniz stili evler, genellikle basit, temiz hatlara ve alçak bir çatıya sahiptir. Üçüncüsü ise modern Akdeniz stili evler. Modern tarz Akdeniz evleri, modern bir dokunuşla Akdeniz evlerinin geleneksel özelliklerine sahiptir. İç dış mekan yaşam alanına odaklanma, geniş, açık kat planları, İspanyol ve İtalyan etkileri bu evlerde belirgindir.

Sıcak bir yerde yaşamak, özellikle Akdeniz kıyılarında bir ev tasarımında dikkat edilmesi gereken detaylar vardır. Ege ve Akdeniz kıyılarında sıcak bir iklimde büyük bir arazide bulunuyorsanız ve evi beyaza boyarsanız, ahşap kapıların ve pencerelerin lekeleri güneş yüzünden pek yıpranmaz.

Akdeniz evleri daha küçük, daha samimi alanlara, daha alçak tavanlara ve daha küçük pencerelere sahiptir. Bu sebepten Akdeniz stili evlere, pergole ve çatı pencereleri eklemek evin daha aydınlık olması ve ışık alması açısından faydalıdır. Akdeniz evlerinde rattan fenerler ve Bleu Blanc şamdanlar mavi ve beyaz rengin muhteşem uyumunu tamamlar. 

Genelde bu tarz evlerde, üst dolaplar olmadığı için daha fazla depolamaya ihtiyacınız var. Bu sebepten doğal rattan sepetler hem evin doğal ortamına uyum sağlar hem de evdeki eşyalarınızı toparlamanıza fayda sağlar. İnsanda huzur, tatil, mutluluk gibi hisleri uyandıran Akdeniz stili evler Akdeniz’in ve Ege’nin muhteşem mavi tonlarını simgeliyor. Akdeniz stili ev dekorasyonu için Bleu Blanc koleksiyonu ve Barselona merkezli sanatçı Kayansel el yapımı dekoratif tabaklar ile hazırladığımız köşe size ilham olsun!

Sizlere daha iyi hizmet sunabilmek için web sitemizde çerezler kullanılmaktadır. Detaylı bilgi için tıklayınız.
Onayla