Gümüş ürünlerin bakımı nasıl yapılır?

Gümüş ürünler düzenli olarak bakım yapılmadığında kararmaya başlıyor. Gümüşlerin zamanla kararması kaçınılmazdır bunun nedeni ise gümüşün hava ile etkileşime girmesidir. Havada bulunan kükürt sebebiyle kararan gümüş ürünler, çevre koşullarından çok etkileniyor. Gümüşleri temizlemek ise oldukça kolay, işte gümüş ürünlerin bakımı ve temizliği:

Karbonatla parlatma yöntemi: Karbonat pek çok derde deva olduğu gibi kararan gümüşler için de bir çare oluyor. Karbonat kullanarak gümüş parlatma yönteminde ihtiyacınız olan malzemeler; 1 bardak su, 1 yemek kaşığı karbonat, suyu ısıtabileceğimiz bir kap. İşleme başlamak için bir kabın içine karbonat ve suyu ekmeyin. Parlatmak istediğiniz ürünü kabın içine koyun ve kaynatın. 2 ila 3 dakika kaynattıktan sonra ürünleri normal suda yıkayıp, yumuşak bir bez veya pamukla silin.

 Zanetto Gümüş Sürahi

Eğer uzun zamandır gümüş ürününüzün bakımını yapmadıysanız geçelim daha etkili ikinci yönteme. İkinci yöntemde gümüş temizleyici krem kullanmak gerekiyor. Gümüş temizleyici kremi gümüşlerinizin üzerine sürüp, yumuşak bir bez veya pamuk yardımıyla silerek temizleme ve parlatma işlemini kolaylıkla yapabilirsiniz.

Bu yöntemin yanı sıra aynı zamanda herkesin evinde bulanan deterjanlı su yöntemi de bulunuyor. Kaynamış suyun içerisine bir miktar deterjan koyup, gümüş ürünlerinizi bu suyun içinde bir süre bekletin. Suyu karıştırarak takınızın her yerine deterjanlı suyun nüfuz etmesini sağlayın. Böylelikle ürünlerin tertemiz olduğunu göreceksiniz. Gümüş ürünler sıkça bakım ve temizlik isterler. Kullandığınız gümüş ürünün türüne göre, birkaç günde bir yumuşak bir bez veya pamukla bu ürünlerin temizlenmesi öneriliyor.

Sizlere daha iyi hizmet sunabilmek için web sitemizde çerezler kullanılmaktadır. Detaylı bilgi için tıklayınız.
Onayla