Misafirlerinizi büyüleyecek bir sofra hazırlamak emek ister!

Herhangi bir yemek davetinde sofra düzeni menüde bulunan yemeklerin çeşitlerine göre (çorba, sebze, et, balık, vb.), yemeğin verildiği öğüne göre (kahvaltı, brunch, öğle, akşam) ve yemeğin hazırlanış amacına göre farklılık göstermektedir.

Sofra düzenlemesi yaparken ilk yapmanız gereken hazırlayacağınız sofra için günün anlam ve önemine uygun bir masa örtüsü seçmek olmalı. Masa örtüsü sofra düzeni konusunda ilk attığınız adım olmasından dolayı üzerine ekleyeceğiniz sofra aksesuarları, çatal kaşık bıçaklar ve servisleriniz sofra ile uyumlu olmalıdır. Aileniz ve arkadaşlarınız için hazırlayacağınız sofralarda olsun resmi bir yemek için hazırladığınız sofra olsun, hepsinde uyum olmazsa olmaz en önemli unsurdur.

Hafızalarda kalacak bir sofra sunumu için en önemli diğer unsur tabak, çatal, kaşık, bıçak ve bardakların sofradaki düzenidir. Yemek çatalı tabağın soluna, salata çatalı ise onu soluna konulmalıdır. Yemek bıçağı tabağın sağına, yemek kaşığı ise bıçağın sağına konulmalıdır. Su ve meşrubat bardağı ise sağ kısımda bulunan bıçak ve kaşığın üst kısmına konulmalıdır.

Ana yemek sonrasında tatlı servisi yapılacaksa tatlı tabaklarının yemek esnasında sofrada bulunmaması önemlidir. Tabaklar ise alta servis tabağı ve sırası ile yemek tabağı, salata tabağı ve supla sıralaması ile konulmalıdır. Peçete kullanımı verilen yemeğin temasına göre tabağın içine veya çatalların soluna yerleştirilmesi tavsiye edilir. Peçete, Swarowski taşları ile süslenmiş bir peçete yüzüğü veya tercihe göre altın yada gümüş peçete halkası ile sofraya konulmalıdır.

Misafirlerinizin kendini konforlu, rahat ve özel hissetmesi için masadaki dekoratif özenlilik ve detaylar çok önemlidir. Mevsime göre ya da yaptığınız yemek masası düzeni ile uyumlu olacak şekilde sofraya uygun güzel bir vazo ile masanızı tamamlayabilirsiniz.

Yemek masası dizaynı yaparken sofranız için farklı ve sizi yansıtan bir tarz seçmek isterseniz sofranız için konsept belirleyebilirsiniz. Örneğin deniz temalı bir masa veya kırmızılarla renk katılmış loş ve romantik bir masa veya taze çiçekler ile süslenmiş bir masa hazırlayarak davetlilerinizi sofra sunumunuz ile büyüleyebilirsiniz. 

Sizlere daha iyi hizmet sunabilmek için web sitemizde çerezler kullanılmaktadır. Detaylı bilgi için tıklayınız.
Onayla