Hermès

Hermès Fransa’da kurulan lüks bir giyim markası olarak biliniyor. 1837 yılında kurulan markanın ilk etapta eyer şirketi olarak sektöre girdiğini söylemek mümkün. Şu anda ise lüks deri çantalarının yanında, aksesuarları, ev eşyaları, teknoloji şirketleriyle kurduğu ortaklıklar sebebiyle bazı ürünleri bulunuyor.

Bunlar arasında Apple Watch için özel tasarım kayışlar da yerini alıyor. 183 yıl önce kurulan ve günümüzde sosyal medya fenomenleriyle daha da görünür olan bu lüks markanın kurulduğu yıllarda da birçok ödül kazandığının altını çizelim. 

Hermes Luxuria

Hermes'in Türkiye yetkili satıcısının Luxuria olduğunu ve orijinal Hermes ürünleri Luxuria'dan temin edebileceğinizi unutmayın.

Thierry Hermès 1837'de, Avrupa’daki soylular için Paris'te binicilik malzemeleri sağlayan bir atölye açmasıyla markanın hikâyesi başladı. Markanın kurucusu Thierry Hermès 1878 yılında vefat edince Hermes’in yönetimi 1880 yılında oğlu Charles-Emile Hermes’e geçiyor. 

Hermes Luxuria 1900

Hermes’in mağazası, 24 Rue du Faubourg Saint-Honore'da farklı bir yere taşınıyor ve bugün hâlâ orada yer alıyor. 1900’lü yıllarda, Charles-Emile, oğulları Adolphe ve Emile-Maurice'in yardımıyla binicilerin eyerlerini yanlarında taşımalarına izin veren 'Haut a Courroies' çantasını tasarlıyor.

Hermes Hikaye

1902 yılında ise Charles-Emile emekli oldu ve işi oğulları Adolphe ve Emile-Maurice'e bıraktı ve o da markanın adını Hermes Freres veya Hermes Brothers olarak değiştirdi.1914 yılında ise Emile-Maurice Rusya Çarı için eyerler satmaya başlıyor. Atölyede 80'e kadar eyer ustası istihdam edilmeye başlıyor. Bu nedenle Emile-Maurice, fermuarın deri ürünlerde ve giysilerde kullanımına ilişkin münhasır haklara sahip oluyor ve aynı zamanda Fransa'da bunu tanıtan ilk kişi haline geliyor. 

Hermes 1918 yılında, Galler Prensi Edward için hazırlanmış ilk fermuarlı deri golf ceketini tanıttı. Bir yıl sonra ise at koşum takımları ve ekipmanlarındaki düşüş sebebiyle şirket içinde bir değişim yaşandı. 1922 yılına geldiğinde ise markanın ikonik ürünleri arasında yer alan ilk deri çantalar tanıtıldı. Çanta, 'Haut a Courroies'in daha küçük bir versiyonu ve Emile-Maurice tarafından kişisel olarak tasarlandı. Bunun ardından ABD pazarına girmeye karar veren şirket, 1924 yılında ABD’de ilk mağazasını açtı. 

Hermes Mağaza

Sonrasında ise yıllar içinde, banyo kıyafetleri, yeni çanta tasarımları ve ünlü isimlerle yaptığı anlaşmalar ve iş birlikleri ile markanın değerini artırdı. Her geçen yıl repertuarını geliştiren Hermes 1938 yılında, Chaine d'ancre bileziği, binicilik ceketi ve kıyafeti klasik koleksiyona katıldı. Şirketin tasarımcıları da bu süre zarfında kitaplardan, resimlerden ve sanat objelerinden ilham almaya başlayarak yeni koleksiyonlara imza atmaya devam ettiler. 

1950 yılında ise Hermes için oldukça önemli olan parfüm bölümü kuruldu. Fransız ressam Alfred de Dreux'un markanın logosunu kullanmasının ardından Hermes’in turuncu logosu markanın ürünlerinin kutularına taşınmasını sağladı. Markanın en büyük sıçraması ise 

1981 yılında adını İngiliz aktris Jane Birkin'den alan ikonik Birkin çantasıyla yaptı. Bu çanta tanıtılmasının ardından kısa süre içinde popüler hale geldi ve halen çok ünlü. Hatta bir Birkin çantanın yapımı yaklaşık 20 saat sürüyor. Bu nedenle oldukça az sayıda üretiliyor ve az sayıda kişiye ulaşıyor. 

Klasik modelin genişliği 35 cm olsa da yıllar içinde bu boya alternatifler üretildi. Birkin’lerin fiyat aralığı 10-150 bin dolar arasında değiştiğini de belirtmeden geçmeyelim. Bugüne kadar satılan en pahalı Hermes Birkin 18 ayar beyaz altınla süslü, kırmızı timsah derisinden yapılmış bir çantaydı ve Dallas’ta düzenlenen müzayedede alıcısına tam 203 bin 150 dolara patladı. 

Bunun yanında Hermes ilginç bir şekilde her 20 saniyede bir ipek eşarp satıyor. Birkin çantası, bugün bir aksesuar için en uzun bekleme listesine sahip, yani halen çok seviliyor. Hermes'in dünya çapında 240 mağazası bulunuyor.

Hermes'in ünlü müşterileri arasında ise Madonna, Elle MacPherson, Kim Kardashian, Victoria Beckham, Nicole Kidman ve Julianne Moore ve pek çok isim yer alıyor. Hermes, Interbrand'ın En İyi 100 Marka Listesinde ise ilk 50’deki yerini uzun yıllardır koruyor ve 28. sırada kendisini buluyor.

Sizlere daha iyi hizmet sunabilmek için web sitemizde çerezler kullanılmaktadır. Detaylı bilgi için tıklayınız.
Onayla