Kristal ürünlerin bakımı nasıl yapılır?

Kristal ürünler çok zarif görünmesinin ötesinde sıklıkla bakıma ihtiyaç duyarlar. Son derece hassas ve bakım gerektiren ürünler olduğundan günlük kullanımdan ziyade özel günlerde kullanıldığına şahitlik ettiğimiz kristal ürünlerin bakımı da bu nedenle aksayabiliyor. Bu nedenle oldukça şık ve hassas eşyaların temizliği, düzenli olarak yapılması gerekiyor. Kristal temizliğinde patates kullanılabiliyor. Bu konuda hem herkesin evinde bulanan hem de ulaşılabilir olmasıyla dikkat çeken patates bu konuda oldukça da etkili.

Lalique Kristal ürünlerin bakımı nasıl yapılır?

Patatesin kabuğunda bulunan bileşen sayesinde kristallerin hassas yüzeyleri kolaylıkla temizlenebiliyor. Peki patatesi nasıl kullanacağız? Patatesi, kalınca soyduktan sonra, kabukların iç kısımlarını, kristalin üzerine dikkatlice sürmek gerekiyor. Patates kabuğu sürülen kristal, üzerinde beyaz bir tabaka oluşana kadar bekletilir ve kurutulur. Daha sonra, bol su ile durulanan ve mikrofiber bir bez ile silenen kristal ürünler parlak ve temiz hale gelir. Bunun ötesinde uzun süre bakım yapılmayan kristal ürünler silinme yöntemi ile temizlenmeyecek duruma gelmişse bir diğer yöntem olarak karşımıza çamaşır suyu katılmış su çıkıyor.

Bu işlemi yaparken, dikkat edilmesi gereken nokta ise çamaşır suyu, kristal eşyalarınız üzerinde, kaygan bir tabaka oluşturacağından, durulama yaparken son derece dikkatli tutulması gerektiğidir. Kristal eşyalar hassas oldukları için bulaşık makinesinde yıkanmamalıdır. Çamaşır suyu ile yıkanan kristaller, bol su ile durulandıktan sonra mikrofiber bir bez ile kurulanmalıdır.

Sizlere daha iyi hizmet sunabilmek için web sitemizde çerezler kullanılmaktadır. Detaylı bilgi için tıklayınız.
Onayla