L’Objet'nin kurucusu Elad Yifrach ile “Altın” hakkında

L’Objet koleksiyonlarında her zaman 24 ayar altın, platin ve yarı değerli taşlar kullanıyor. Fakat bunların içinde en çok dikkat çeken her zaman koleksiyonlardaki altın ve altın rengi..

Elad Yifrach

L’Objet’nin kurucusu ve kreatif direktörü Elad Yifrach ile “Altın” ı konuştuk.

Koleksiyonlarınıza bakınca sıkça Altın görüyoruz. Sizi Altına çeken nedir?

Altının sonsuz görsel potansiyeli olduğunu düşünüyorum ve altının dünyada bilinen en eski “değer”li malzeme. Her kültürde farklı anlamları var ama bence ortak nokta olarak dokunduğu objeyi sihirli bir şekilde bir sanat eserine dönüştürmesi. Bana tasarımcı olarak ilham veren ise bir malzemenin insanlar üzerindeki etkisini yeniden keşfetmek ve bunu modern bir dokunuş ile değiştirmek.

Altını evlerinde kullanmaya çekinen kişilere, bu rengi ve tonlarını evlerinde kullanmaya başlamaları için bir tavsiyeniz var mı?

Altın gerçekten çok değerli ve bunu evlerdeki almosferi daha şık bir hale dönüştürmek için gizli bir detay olarak kullanmaya başlayabilirler.

Aynen moda da olduğu gibi, evde de ortama son bir dokunuş, son bir detay ekleyerek mekanı daha kişilikli hale getirebilirsiniz; ve altın bir obje bunun için en uygun.

Peki siz altını evinizde nasıl kullanıyorsunuz?

Ben sofralarımda altın kullanmayı çok seviyorum ama bunu hiçbir zaman abartmadan, belirli detayları altın kullanarak yapmayı seviyorum. Beyaz yemek takımlarımı altın suplalar üzerinde kullanıyorum; altın peçete halkaları ve bazen altın detaylar ile süslenmiş tuzluk biberlikler kullanıyorum. Bütün iş masadaki dengeyi doğru kurmakta.

Çalışma odamda ve kütüphanemde altın çerçeveler, ofis aksesuarları, kokulu mumlar kullanıyorum.

Elad Yifrach Hakkında:

L’OBJET, Kurucu ve Kreatif Direktör Elad Yifrach'ın yaşam çalışmasıdır. İsrail'de doğup büyüyen Elad, New York'ta ikamet etmeden önce Beverly Hills'te iç mimar olarak çalıştı. Küresel tasarım perspektifine sahip, ömür boyu sürecek bir gezgin olan Elad Yifrach, her tasarıma kendi hikayesini katar. L’Objet koleksiyonları, hem onlara ilham veren kültürlere hem de onları hayata geçiren zanaatkârlara bir saygı duruşu niteliğindedir.

L’OBJET, titiz işçilik ve zamansız duyarlılığın kesiştiği noktada 2014 senesinde doğdu. Bugün, L’OBJET markası lüks yaşam tarzı endüstrisinde standartları belirlemeye devam ederken, Elad Yifrach ilk seyahatlerinde tanıştığı aynı zanaatkarların çoğunu tasarım ekibinde istihdam etmeye devam ediyor.

Elad'ın koleksiyonları, modern sanatın yeni bir kademesini yaratmak için çaba ve hayal gücü yoluyla geleneksel zanaatkarlığı genişletiyor ve aşıyor. Hem teknikte hem de yüksek kaliteli malzemelerin kullanımında yenilikçilik tutkusu, yarattığı her şeyi besliyor. Her L’OBJET koleksiyonu, ayrıntı bakımından zengin ve kalite açısından benzersizdir.

Kullanılan el işçiliği teknikleri ve ürettikleri enfes parçalar dünyaya özgüdür. En karmaşık fotoğraf çerçevelerini oluşturmak için takı yapımı teknikleri kullanılır; her biri yalnızca on beş parça dökebilecek kadar ince ısmarlama alçı kalıpları kullanılır; porselen, zarif bir doku oluşturmak için kururken elle şekillendirilir ve şekillendirilir; ve yemek takımı, mükemmel ışıltıyı elde etmek için 24K altınla üç kez yaldızlandı.

L'OBJET tasarımlarını deneyimleyenler, lüksün bir nesnenin maliyetiyle değil, değeriyle belirlendiğini çabucak keşfederler.

Sizlere daha iyi hizmet sunabilmek için web sitemizde çerezler kullanılmaktadır. Detaylı bilgi için tıklayınız.
Onayla