Porselen Yemek Takımı Seçimi

Sofrada yemek takımları, yemek yiyenlerin gözüne ilk çarpan öğedir. Yemek takımı satın almadan önce aşağıdaki faktörleri göz önünde bulundurun.

Yemek Takımları Nasıl Kullanılacak?

Yemek takımı günlük kullanım için mi yoksa özel günler için mi olacak.

Günlük Kullanım: Günlük kullanılan yemek takımları aşınma, çatlak ve kırılmalara maruz kalır. Hasara dayanıklılık sırasına göre, porselen en sert seramiktir, bone china yemek takımı en güçlüsüdür, bunu stoneware porselen, semi porcelain yani yarı porselen, ironstone ve majolica veya seramik takip eder. Mikrodalga fırın ve bulaşık makinesi güvenliği de tabak takımı seçerken dikkat edilmesi gereken hususlardır.

Tüm yemek ihtiyaçlarını karşılamak için tek bir yemek takımı seçildiğinde, en çok yönlü seçim sade beyaz yemek takımıdır. Sade, beyaz yemek takımı:

  • Yiyecekleri sergiler
  • Çoğu restoran tarafından kullanılır
  • Koordinasyonu kolaydır
  • Üretmesi daha ucuzdur
  • Mikrodalga fırında güvenli (metal süslemesi olmadığı sürece); ve
  • Bulaşık makinesinde kurutma döngüsünde solmaz.

Eğlenmek için, resmi olmayan masa düzeninde ara sıra kullanılmak üzere ayrılmış parlak renkli majolica veya seramik bulundurun. Majolica ve seramik tabak modelleri kırılgandır, bu yüzden kullanırken dikkatli davranın.

Özel günler için seçilen yemek takımları genellikle değerli metallerle süslenir. Altın, gümüş ve platin zarif bir ambiyans yaratır ancak mikrodalga fırında kullanılamaz ve elde yıkanmalıdır. 

En resmi yemek takımı modeli, altınla kenarlı kobalt mavisi gibi değerli metallerle süslenmiş düz renkli bir kenarlıkla süslenmiş olan tabak modellerdir. Business tarzı yemek davetleri için tabak modellerinin deseni için canlı renklerin kontrastını seçin: Çin kırmızısı ve siyahı ile süslenmiş yemek takımı veya gri, siyah ve altın gibi sofistike bir renk kombinasyonu.

Ayrıca, birkaç tatil ile ilişkili bir renkte yemek takımları da seçebilirsiniz; örneğin, yeşil çerçeveli tabaklar Yılbaşı yemeği, Paskalya, Şükran Günü ve Noel için uygundur. Tema ile ilgili yemek takımı seçildiğinde, salata tabaklarını satın almak yemek tabaklarından daha az maliyetlidir ve aynı etkiyi sunar.

Doğru Yemek Takımı Modelini Seçme

Bir desen kategorisi seçmek için ev dekorasyonu dergilerini inceleyin ve mobilya mağazalarını ve antikacıları ziyaret edin. Resmi olmayandan zarif, mevsimlik veya günlük kullanıma kadar çeşitli seçeneklere izin veren geleneksel bir desen seçin.

Yemek takımı kalıpları üç tip tasarıma ayrılır:

  • Romantik
  • Klasik
  • Modern.

Romantik desenler kuş, deniz kabuğu, çiçek ve meyve gibi canlıları andırır. Süsleme kıvrımlara sahiptir ve yuvarlak motiflerle süslenmiş sofra takımı, kadeh takımı ve mobilyaları tamamlar.

Klasik tasarımlar, neo klasik tasarımların düz çizgileri veya rokoko tarzı kıvrımlı asimetrisi gibi tarihi dönemlerden uyarlanmıştır. Klasik bir desen hem geometrik hem de kıvrımlı çizgiler içerdiğinde, sofra takımı, kadeh takımı ve mobilyalardaki baskın çizgiyi vurgulayın.

Modern desenler kavram olarak soyuttur ve genellikle düz çizgilerle tasarlanmış sofra takımı, kadeh takımı ve mobilyalarla iyi görünen geometrik motifleri tasvir eder.

Tabakların Şeklini Seçme

Tabaklar, yuvarlak veya kupe şekillerine ayrılmıştır. Şekille ilgili doğru kararı vermek için mağazada tam bir masa düzenini tamamlayacak tüm tabakları planlayarak satın alın.

Yuvarlak taba modelleri Avrupa kökenlidir. Batı mutfaklarında, yemek porsiyonları masada lokmalık parçalar halinde kesilir ve yuvarlak şeklindeki tabak, yemeğin suyunu ortada toplama özeliğine sahiptir.

Kupe şeklindeki tabakların kenarları yoktur ve Doğu'da yemeklerin pişirilme ve servis edilme şekline uygundur. Doğu kökenli mutfaklarda yemekler mutfakta lokmalık parçalar halinde kesilir ve yüksek ateşte hızlıca pişirilir.

Yemek Takımı, Kaşık Takımı ve Sofra Takımlarının Seçilmesi

Porselen gibi pürüzsüz yüzeyler, gümüş, kristal, pirinç, cila ve sıkı dokunmuş sofra takımları gibi ince dokularla iyi bir uyum sağlar. Seramik gibi daha kalın hatlara sahip yüzeyler, kalay, kalın cam, ahşap ve daha seyrek dokunmuş tekstiller gibi ağır sofra takımlarıyla iyi uyum sağlar.

Bir tabaktaki yemeklere yer açmak için kupa şeklindeki yemek tabağının çapı, kenar şeklindeki yemek tabağından yaklaşık 2,5 cm daha büyüktür.

Yemek Takımı Kalitesi

Orantı, denge ve işçilik kaliteli yemek takımlarının kriterleridir. Tabaklar masanın üzerinde düz durur ve kenarlar bükülmez. Kenarlar, rahat bir tutuş için yeterince geniştir ve bardaklar, tabaklar üzerinde güvenli ve eşit bir şekilde durur. Sırda noktalar yoktur, iğne deliği veya kabarcık yoktur ve tek bir alanda çok ince değildir, bu da mat bir görünüm oluşturur. Her parçanın renk tonları tutarlıdır. 

L'objet Yemek Takımı 12 Parça

Sizlere daha iyi hizmet sunabilmek için web sitemizde çerezler kullanılmaktadır. Detaylı bilgi için tıklayınız.
Onayla