Homemade Aromaterapi Saç Bakımı Önerisi

Saç Bakımında Doğal Yöntemler 

Saç bakımında doğala sadık kalmak için öncelikle doğal içerikli ürünler kullanmamız gerekir. Saçlarımız hem gün boyu maruz kaldığımız çevresel koşullardan ve kirlilikten hem de kimyasal içerikli ürünlerden ve boyalardan yıpranır. Doğal içerikli ürünler ise saç ve saç derimizin sağlıklı kalmalarına yardımcı olur, zaman içinde uğradıkları hasarı onarır. Homemade Aromaterapi olarak şampuan ve saç kremi, saç bakım yağı ve maskesini gibi saç bakım ürünlerinin doğal içerikli alternatiflerini sunuyoruz; şifasına inandığımız uçucu yağ ve sabit yağ seçeneklerimiz ile evde kendi saç bakım maskenizi ve saç bakım yağlarınızı kendi ihtiyaçlarınıza özel olarak hazırlamanıza yardımcı oluyoruz.

Evde Saç Bakımı 

Evde doğal saç bakımı öncelikle doğal şampuan ve saç kremi kullanımı ile başlayabilir. Çok sevdiğimiz Aromaterapik Şampuan ve Aromaterapik Saç Kremi’miz doğal içerikleri ve içlerinde bulundurdukları uçucu yağlar ile hem saçımızı gün boyunca dış etkenlerde dolayı birikmiş kirden arındırırken hem de saçımızın yağ dengesinde kalmasını sağlar. Yıpranmış saçlar için özellikle gerekli olan yoğun bakımı Saç Bakım Yağı ve Saç Bakım Maskesi ile sağlayabiliriz. Bu doğal bakımın seyahatlerimizde de bize eşlik etmesi için mini boy ürünlerimizden oluşan Saç Bakım Seti’mizi yanımıza alabiliriz. Saçlarımızı yumuşacık yapacak bir saç bakım maskesini kolaylıkla evde de hazırlayabiliriz. Soğuk Sıkım Hindistan Cevizi veya Argan Yağımızı bir kaseye koyup içine dilediğimiz ve saçımızın ihtiyacı olan uçucu yağlardan damlatarak bir karışım hazırlayıp masaj yaparak saç diplerimize ya da bütün saçımıza uygulayabiliriz. Hindistan cevizi yağının erime sıcaklığı 24 °C olduğu için sıcak yaz günlerinde sıvı halde olacaktır ve argan yağı ile kolay karışacaktır. Havanın daha soğuk olduğu zamanlarda kullanacağımız kadar Hindistan cevizi yağımızı kavanozdan alıp radyatörün üzerinde veya üstünü kapatarak sıcak suda benmari yöntemi ile erimesini sağlayıp argan yağı ile karıştırabiliriz. Lavanta ve Papatya sularını da hem kuru hem ıslak saçımızda kullanabiliriz; taramayı kolaylaştırır, yatıştırıp besler. Doğal Fermentasyon Çilek Sirkesi ve Gül Sirkesi’ni de saçlarımızı yumuşatmak için kullanabiliriz.

Saç Bakımında Kullanılan Yağlar

Saç Bakımında saçın ve saç derisinin özelliklerine göre uçucu ve sabit yağlardan farklı kombinasyonlar kullanabiliriz. Sabit yağlar bulundurdukları vitaminlerle tek başlarına saç ve saç derisi için besleyici ve nemlendirici özellikte olmalarının yanı sırası uçucu yağların derimize zarar vermeden uygulanmasına ve şifalarının saç derimizin alt katmanlarına taşınmasına yardımcı olurlar. Soğuk Sıkım Hindistan Cevizi Yağı saçı nemlendirip yumuşatırken Soğuk Sıkım Tatlı Badem Yağı saçı besler, içinde bol bol E Vitamini bulunan Soğuk Sıkım Argan Yağı saçımıza canlılığını geri verir, Jojoba Yağı ise saçı yağ dengesi getirir. Bunların içine damla hesabı ile eklenecek uçucu yağlardan Biberiye Uçucu Yağı saç dökülmesini engellerken Sedir Uçucu Yağı kepeklenme karşıtıdır; ince telli ve yağlı saçlar için Limon Uçucu Yağı önerilirken saça parlaklık kazandırmak için Ylang Ylang Uçucu Yağı, bir türlü uzamayan saçlarımız için Lavanta Uçucu Yağı ve pul pul dökülen saç derisi için Günlük Uçucu Yağı kullanılabilir.

Saç Bakım Yağları Uygulanma Şekli

Saç Bakım Yağları saçlarımız kuruyken yağların derimize temas edip saç köklerine ulaşacağı saç diplerinden başlayarak saçın daha yıpranmış olduğu uçlara kadar uygulanabilir. Avuç içine alacağımız bir miktar Saç Bakım Yağını saçımıza ve saç diplerimize masaj yaparak uygulamamız ve saç bonesiyle kapattıp 10 - 15 dk kadar beklememiz yeterli olacaktır. Saç bakımı için kullandığımız yağları saçımızı ıslatmadan direkt doğal bir şampuan ile köpürtüp daha sonra su ile yıkadığımızda ise, bakımdan sonra istemeyeceğimiz yağlı bir görüntüden de kurtulmuş oluruz.

Uçucu & Sabit Yağlar

Uçucu ve sabit yağlar, bitkilerin kabuk, yaprak, meyve, çiçek, tohum, sap, kök gibi farklı bölümlerinden elde edilen, ruh, beden, zihin dengemizi sağlamak için yardımcı olan, 6000 yıllık koruyucu bir hekimlik sistemi olan aromaterapide kullanılan iki temel hammaddedir. Uçucu Yağların bitkilerin özü ve ruhu olduklarına inanıyoruz. Doğada var olmak ve korunmak için salgıladıkları kokunun çok yoğun özütüdür, bu yüzden İngilizce ’deki ‘essential oil’ın karşılığı olan esansiyel yağ olarak da anılır. Beden ve zihni koku yolu ile uyararak bilinç altımıza ulaşır, bütünsel olarak iyileşmemize katkıda bulunurlar. Sabit Yağlar, baz yağlar olarak da bilinirler. Cilt ile direkt temas için uygun yağlar olup uçucu yağlar ile karıştırılarak da kullanılabilirler. Cildimizin alt tabakalarına iyileştirici ve dengeleyici molekülleri taşırlar.

Uçucu & Sabit Yağlar Arasındaki Farklar

Uçucu ve sabit yağlar yaygın olarak kullanılan elde edilme yöntemleri ve bitkilerin yağın elde edildiği bölümleri ile birbirlerinden ayrılırlar. Uçucu yağlar genellikle su buharı distilasyonu yöntemi ile elde edilirken, Portakal Uçucu Yağı ve Bergamot Uçucu Yağı gibi narenciye kabuklarından elde edilen uçucu yağlar bunların dışında kalmaktadır, sabit yağlarda ise soğuk sıkım ya da maserasyon yöntemleri kullanılır. Uçucu yağlar güçlü içerikleri sebebiyle sabit yağlar gibi cildimize doğrudan sürülmeye uygun değildirler, yine sabit yağların büyük bir kısmı yemeklerimize de rahatlıkla eklenebilirken uçucu yağlar doktor tavsiyesi olmadan ağza alınmamalıdırlar.

Sabit Yağların Faydaları 

Sabit Yağlar, cildimizin ve saçımızın yağ dengesini sağlama, cildimize elastikiyet kazandırma, yaralarımızın iyileşmesine katkıda bulunma, güneşin ve soğuğun zararlarına karşı koruma kalkanı oluşturma gibi amaçlarla kullanılır. Bunlar cildimize doğrudan temasa uygun oldukları için masaj yağı karışımlarında baz olarak kullanılabilirler. Güneşten gelen UVA ışınlarına karşı filtreleme özelliği olan susam yağı, hindistan cevizi yağı gibi sabit yağlar ile bir güneş yağı hazırlanabilir. Argan yağı saç bakımımız için vazgeçilmez bir yağ iken, jojoba yağı en yağlı cildi bile dengesine getirebilir, kuşburnu çekirdeği yağı cildimize canlılık katar ve lekelerin giderilmesine yardımcıdır.

Uçucu Yağların Faydaları

Uçucu Yağları sadece güzel kokuları için kullanmayız. Ruh, beden, zihin dengemizi sağlayacak şifayı da yine bu yağların şifalı kokularından alırız. Her bitkinin farklı frekansı ve şifalı yönleri olduğu için faydaları da farklıdır. Uçucu Yağlar fiziksel bedenimizi iyileştirirken ruhumuza ve zihnimize de iyi gelir, istenmeyen enerjiler temizler, çakralarımızı arzuladığımız dengesine ulaştırmaya yardımcı olur. Bu anlamda günlük hayatımıza hem pratik yönleriyle hem de ruhani ve zihinsel şifaları ile dahil olurlar. Günlük Uçucu Yağı bizi negatif enerjilerden koruduğu kadar antiseptik özellikleriyle bakteri ve virüslere karşı da korunmaya yardımcı olur. Lavanta Uçucu Yağı vücudumuzun gevşemesini sağlayarak bizi uykuya da hazırlar. Ylang Ylang Uçucu Yağı dişil enerjinin yağı iken Patchouli Uçucu Yağı dişil ve eril enerjiyi dengeler. Limon Uçucu Yağı enerjimizi yükseltir ve havadaki kötü kokuları baskılayan ve güçlü antibakteriyel etkilerinden dolayı doğal ev temizliğinin olmazsa olmaz yağıdır.

*: Homemade Aromaterapi markasının önerdiği saç bakımı.

Sizlere daha iyi hizmet sunabilmek için web sitemizde çerezler kullanılmaktadır. Detaylı bilgi için tıklayınız.
Onayla